Velg en side

Introduksjon til videomarkedsføring

Det blir bare viktigere og viktigere å ta i bruk video som en del av en suksessfull markedsstrategi.
Her har vi samlet litt informasjon om hvorfor vi mener nettopp dette.

Når det gjelder digital markedsføring, er økt trafikk til hjemmesiden kun første steg. Neste steg er å holde på oppmerksomheten og interessen til dine besøkende. Det blir desverre vanskeligere og vanskeligere. Studier viser at vi har mindre enn 8 sekunder på å overbevise våre besøkende at nettsiden vår er verdt tiden deres.

Konkurransen for oppmerksomhet er knallhard. På Facebook alene (kilde) blir det hver eneste dag delt lenker, tekster, bilder og video nesten 5 milliarder ganger. Vi blir altså bombadert med informasjon, og vi rekker rett og slett ikke over alt.

Her gjør video sitt inntog. Video utgjør allerede en enormt stor del av vår nettbruk. Store selskap som Nike, Coca Cola og Red Bull forstår alle videoens makt i vår digitale hverdag og reklamefilmene deres har en ting til felles; de er laget og optimalisert for nett og mobil.

Vi bruker stadig mer tid på nettet, faktisk så ser unge amerikanere fra alderen 13-24 år nå mer på YouTube enn vanlig TV (Kilde) og en studie gjort av Cisco anslår at innen 2018 vil 84% av all trafikk på nett være video. Etter alt å dømme vil selskaper som ikke investerer i video som en markedsaktivitet tape kampen om oppmerksomheten.

Reklamefilm er ikke noe nytt, snarere tvert imot, men måten video blir brukt på er i forandring. Før var en reklamefilm forbeholdt store selskap med markedsbudsjett i millionklassen og det tok gjerne 12 – 14 måneder fra bestilling til levering. Nå kan man få produsert en høykvalitets animasjonsfilm uten å måtte brenne av hele markedsbudsjettet, eller gå utover tidsfrister. Store norske selskap, som NSB, har allerede skjønt dette.

En animasjonsfilm har vist seg å være en kostnadseffektiv og verdifull markedsressurs. Det kjente fildelingsselskapet Dropbox hadde store problemer med å tiltrekke seg kunder, da fildeling på den tiden var relativt nytt og uforståelig. Dropbox bestemte seg dermed for å lage en nettvideo på drøye 2 minutter om produktet. Animasjonsvideoen (nyere versjon) ble en kjempehit, og Dropbox doblet kundemassen fra 2- til 4 millioner i løpet av 2009. I dag har Dropbox over 275 millioner brukere.

Å komme i gang med videomarkedsføring er relativt enkelt. Vi står for alt fra idè, manus, storyboard, stemme, musikk, lyd og animasjon. Vi gir deg et 100% ferdig produkt som skaper interesse og holder på oppmerksomheten til kundene dine. Animasjonsvideo er en kostnadseffektiv og verdiskapende løsning.

Ta kontakt med oss, vi hører gjerne om produktet og ideen din!