Velg en side

Hva er en animert forklaringsvideo?

Som dere vet, produserer vi animerte forklaringsvideoer. Vi får ofte spørsmål om hva en forklaringsvideo er og i hvilke type prosjekter man vil kunne bruke en animasjonsvideo. Listen er lang, og i utgangspunktet er det kun fantasien som setter grenser for hva du vil kunne bruke en animert forklaringsvideo til.

 

Her har vi laget en kort liste av typiske bruksområder.

Presentasjonsvideo
Har selskapet tall og data som skal presenteres, eksternt så vel som internt, vil en animert infografikk fungere utmerket. BP gjorde akkurat dette når de skulle presentere prognosene deres av energiforbruk og -behov i USA frem til 2030. Filmen er en lettfattelig og engasjerende måte å presentere talldata på. Man fordøyer informasjonen godt, med fin musikk og vakkert design.

Kjøpshjelp
Da detaljhandelskjeden Lowes hadde kampanje på kjøleskap, brukte de en animasjonsfilm som brukerveiledning og kjøpshjelp. Filmen presenterer ulike typer kjøleskap og mål på en morsom og informativ måte, og gjør dermed kjøpsprosessen til kundene kortere.

Produktvideo
En animasjonsfilm på et par minutter vil generere interesse og oppmerksomhet rundt ditt produkt på kort tid, og sannsynligvis økt salg. Crazy Egg er et web-basert analyseverktøy som hjelper sine kunder å forstå hvordan deres kunder navigerer seg på hjemmesiden sin. Videoen gir en kortfattet presentasjon av produktet på en morsom måte.

Rapportering
Med fleksibilitet og gode designmuligheter er en animasjonsfilm en ypperlig plattform til rapportering av data og innsikt. The Economist gjør dette godt med en animasjonsvideo på hvordan pengebruken på annonsering har endret seg de siste 10 årene. En rapport på flere titalls sider er blitt redusert til et knapt minutt med film, uten at budskapet forsvinner.

Kundesupport og hjelp
Kundene dine liker ikke å bruke tid på å vente i telefonkø, samtidig som bedrifter misliker å bruke unødvendige ressurser på å besvare de samme spørsmålene gang på gang. Å bruke en evighet på å scrolle gjennom hundrevis av hjelpetekster er ikke særlig brukervennlig. Lag heller en animasjonsvideo som på en enkel måte tar for seg ofte stilte spørsmål. Vi som mennesker tar til oss informasjon visuelt, og det “sitter” lenger hos oss når det blir gjort gjennom visuelle signaler som en animasjonsvideo.

Kunngjøringer og holdningskampanjer
Skal det en holdningsendring til i samfunnet? Er det et emne eller område som trenger ekstra støtte og bevisstgjøring? T-banen i Melbourne, Australia ville lage en morsom film som skulle fremme oppmerksomhet rundt sikkerhet ved t-banen. Resultatet er Dumb Ways To Die, som ble en viral hit på youtube, med over 100 millioner visninger per dags dato. Animasjonsfilmen var en humoristisk måte å nå ut til en bred målgruppe, og kan sies å ha vært en stor suksess.

Undervisning- og informasjonsvideo
De siste 5 årene har vi sett en enorm vekst i undervisningsvideoer. Mange tilbyr disse som en gratis tjeneste da animasjon er et kostnadseffektiv format. Som eksempler har man visualisert historien bak konflikten i Afghanistan på en effektivt og informativ måte. Også Green Is Universal kastet seg på trenden med infofilmen om hvor mye mat Amerikanere kaster årlig. Fellesnevneren for filmene er at kompliserte tema blir delt på en lettfattelig og tilgjengelig måte, uansett målgruppe.

Reklamefilm
Den ubestridte kongen av animerte reklamefilmer; Coca-Cola vekker følelser i oss med sine animasjonsfilmer. Ikke nok med at animeringen er knall god, men historiefortellingen er rett og slett magisk i deres nylig lanserte animerte reklamefilm. Man kan ikke unngå å smile gjennom filmen, og Coca-Cola oppnår at vi knytter en varm følelse med merkevaren.

Prosessforklaring
Statoils animasjonsvideo forklarer enkelt prosessen for utvinning av skiferolje. På under et minutt visualiserer og forenkler filmen en ganske komplisert utvinningsprosess. Skiferolje er et kontroversielt tema, og filmen kan virke avskrekkende og bidrar i så måte med økt kunnskap rundt tema.

Landingssiden
Landingssiden din er det første dine besøkende ser. Du har fått de over dørstokken og inn på hjemmesiden din, nå gjelder det raskt å holde på oppmerksomheten og forklare produktet ditt. Det første du ser på hjemmesiden Tapfluence er en video om selskapet – og et godt eksempel på hvordan man kan øke konverteringer med video plassert rett på fremsiden.

Appvideo
Når du har utviklet og lansert en app, så vil du selvfølgelig at så mange som mulig laster den ned og tar den i bruk. Men hvordan skiller du deg ut i jungelen av apper’er? En animasjonsvideo vil kunne presentere app’en din og de fordeler den har på noen få minutter – og følgelig øke nedlastningene. Vi gjorde dette for Smart 113, en app som hjelper nødsentraler med nødvendig informasjon i krisetilfeller.

Selskapsinformasjon
Statkraft har laget en flott animasjonsfilm som forklarer kort og greit hva de gjør og hvordan de gjør det. I denne filmen har de vært nøye med at farger, fonter og illustrasjoner skal følge selskapets profilhåndbok, akkurat slik vi gjorde med Eika Safe videoen til Eika Kredittbank.

Eiendomsutviklingsprosjekter
Eiendomsbransjen har i mange år brukt animasjoner til å visualisere nye prosjekter og øke interessen for boligene før bygging i det hele tatt er begynt. Boligprosjektet Village Cheltenham i Australia har brukt en blanding av 2D og 3D som har resultert i en utrolig fin og engasjerende animasjonsfilm.

Finner du ikke prosjekt ditt på listen her? Ta kontakt med oss så kan vi hjelpe deg med å finne den beste løsningen, skreddersydd til ditt behov.