Velg en side

15 gode grunner til at du trenger en animasjonsfilm

Vi får en del spørsmål om hvor viktig det er for en bedrift å ha en video. En animasjonsvideo er en investering, og du kan forvente deg en avkastning i form av flere kunder og salg. Vi har laget en liste på 15 gode grunner til at du burde ha en animasjonsvideo som en del av din markedsføringsmiks.
1. Dine kunder elsker video
Video er en av de mest populære kommunikasjonsformer på nett. Studier har funnet at 44% av kundene foretrekker å lære om et nytt produkt eller en tjeneste ved å se en video. Man har også sett at den gjennomsnittlige tiden folk bruker på forsiden av en hjemmeside er 8 sekunder. Med en animasjonsvideo er den gjennomsnittlige tiden økt til 2 minutter. Den økte tiden dine besøkende bruker på hjemmesiden din, betyr ofte økt konvertering samt høyere rangering i Google og andre søkemotorer.

2. Video personifiserer merkevaren din
Det beste for et hvilket som helst selskap er å møte sine kunder ansikt til ansikt, håndhilse, se og ta på et produkt. Dette går vi dessverre ofte glipp av i en digital hverdag. En video av ditt produkt eller tjeneste er det nest beste alternativ, og vil gjøre selskapet ditt mer troverdig og imøtekommende, en virtuell kontakt som gir selskapet ditt en personlighet.

3. Videoer er klikkbare
Animasjonsvideo er perfekt til å fange vår oppmerksomhet, fore oss med saftige detaljer og oppfordrer oss til å søke mer kunnskap. Faktisk vil 65% av de som ser på en animasjonsvideo klikke seg inn på hjemmesiden.

4. Videoer øker konverteringer
71% av markedsførere er enige om at video har en høyere konverteringsrate enn andre typer innholdsmarkedsføring. Amazon, Dell og andre nettbutikker har delt statistikk som beviser at video øker sannsynligheten for konverteringer med opp til 35%.

5. Videoer er søkbare
Man forbedrer sin søkemotoroptimalisering ved å ha en eller flere videoer. Studier har funnet at hjemmesider med video er 53x mer sannsynlig å rangere på førstesiden til Google. Søkemotorer som Bing, Google og Yahoo har alle lagt til parametere som tilsier at video er en viktig rangeringsfaktor.

6. Animasjonsvideo kan fremkalle følelser
Ved bruk av historiefortelling gjennom lyd og bilder kan en animasjonsvideo fremkalle følelser i oss. Enten man føler glede, empati eller engasjement så vekker det raskt noe i oss. Mange selskaper har brukt video som et virkemiddel for å fremkalle følelser.

7. Animasjonsvideoer reduserer fluktfrekvens
En høy fluktfrekvens er veldig irriterende og er en indikasjon på at besøkende enten ikke fant det de lette etter, eller fant hjemmesiden din for vanskelig å navigere. Å ha en animasjonsvideo på hjemmesiden din kan hjelpe å holde på oppmerksomheten og peile de inn på riktig område, derav redusere fluktfrekvensen betydelig.

8. En animasjonsvideo gjør deg til en reell konkurrent
Store som små selskaper investerer i dag i video som et markedsføringstiltak. For å konkurrere trenger du en effektiv og god video. Men for å skille deg ut trenger du en glimrende video. En investering i en original animasjonsvideo av høy kvalitet vil betale seg selv over tid.

9. Animasjonsvideo bygger tillit
En av de mest effektive måtene å bygge tillit hos kundene dine på er å lage en animasjonsvideo som forteller historien om selskapet din. Det ligger i menneskets natur å foretrekke det kjente, og vi føler oss alle komfortable med å handle med et selskap vi er godt kjent med. Bruk en animasjonsvideo til å skape tillit og autoritet i din bransje.

10. Animasjonsvideo er delbart
Mer enn 700 videoer blir delt på Twitter hvert eneste minutt! Ingenting annet er delt mer enn video gjennom sosiale medier, hovedsakelig fordi vi elsker morsomme og fengende historier, men også engasjerende og informativt innhold. På Facebook blir bilder likt dobbelt så mye som tekst, mens videoer blir delt 12 ganger mer enn linker og tekst kombinert.

11. Video øker merkekjennskap
Video er et visuelt medium, og er dermed den perfekte måten å presentere merkevaren din på. Om vi ber deg om å tenke på en hvilken som helst merkevare, er sjansen stor for at du vil tenke på en spesifikk logo eller farge før du faktisk kommer på navnet. Det er fordi vi husker 80% av det vi ser sammenlignet med 20% av det vi leser.

12. Videoer er perfekt på mobil
Folk elsker å se videoer når de er på farten. Dette fordi video er en raskt, enkelt og morsom måte å fordøye informasjon på. Faktisk er over 50% av trafikk på YouTube fra mobile enheter og nettvideo står for hele 50% av all Internett-trafikk på mobil. Ettersom vi i fremtiden vil bruke mer og mer tid på mobilen, vil dette tallet bare øke.

13. Videoer forbedrer klikkraten på e-poster
Det er flere epostkontoer enn Facebook- og Twitter kontoer kombinert, noe som er grunnen til at e-post er en så viktig plattform for markedsføring. Men det er også preget av stor konkurranse. Studier viste at opptil 90% av bedriftene som brukte videoer i e-poster forbedret sine kampanjeresultater.

14. Videoer øker produktiviteten
Hvor mye tid ønsker du å bruke på support og kundestøtte? En animasjonsvideo kan effektivt forklare vanlige prosesser og løsninger og er mer imøtekommende og enklere for kunden. Videoer har vist seg å redusere 30% av support og kundestøtte.

15. En animasjonsvideo er morsom
Alle elsker videoer, spesielt animerte! Hos Souq er vi stolte av å produsere morsomme og effektive videoer tilpasset selskapets profil og mål.